Niet speculeren.
Anticiperen en realiseren.

Flexibiliteit begint met duidelijkheid over alles wat beweegt.

De juiste mix van wetenschap en besluitvormingsexpertise vertelt je precies waar je hoge kosten vandaan komen en waar kansen liggen. Zodat jij over beide weer de controle krijgt.

De servicegraad verbeteren zonder dat je voorraden groeien

Voorraden vertegenwoordigen doorgaans 60-80% van het werkkapitaal en de investeringswaarde. Het wordt tijd om dat vermogen te managen met bewezen feiten via wetenschap, niet door middel van speculaties en veiligheidsvoorraden. Met slim ontworpen planningtools kunnen kosten worden verminderd en kan de klantervaring worden verbeterd. Definieer opnieuw je echte voorraadvereisten met behulp van gebruiksvriendelijke analytics en BI-dashboards, zelfs wanneer de ene verandering na de andere zich aandient.

Volkomen symmetrie tussen vraag en voorraad

Supply Chain Planning

Nauwkeurigheid van de vraagvoorspelling, daar draait het om. Met Blue Ridge Supply Chain Planning weet je precies wanneer je moet “inkopen” of “uitverkopen”. Volkomen symmetrie tussen vraag en voorraad. Onze tools halen het geheim en de risico's uit zaken als seizoenartikelen, artikelen met een langzame of fluctuerende omloopsnelheid, promotionele acties, nieuwe en verouderde artikelen, investeringsaankopen, bedreigingen door concurrenten en nog veel meer. Met onze tools bereik je de optimale vraagvoorspelling die met alle unieke aspecten van jullie bedrijf rekening houdt, verpakt in een dagelijks geautomatiseerd plan voor servicegraad, verkoopopbrengsten, marges en winsten van topniveau.

Totaaloverzicht van alloceren en aanvullen

Multi-echelon voorraadoptimalisatie (MEIO)

Analyseer je gehele logistieke keten als één unit met één doel, namelijk ervoor zorgen dat je op elke locatie en via elk kanaal, én op de meest efficiënte en rendabele manier, de beste servicegraad bereikt. Met Blue Ridge Multi-echelon voorraadoptimalisatie krijg je exacte berekeningen die je de dagelijkse bevoorradingsbehoeften tonen, ongeacht waar ze noodzakelijk zijn. MEIO automatiseert tijdrovende dagelijkse taken zoals het analyseren van gegevens uit jullie ERP voor verplaatsingen en aanvulorders. Het is de slimste manier om op meerdere locaties en via meerdere kanalen de vraag te anticiperen en realiseren, binnen de mogelijkheden van winkelbestelschema’s, leverancierscapaciteiten, vakantieperioden, promotionele acties, weersomstandigheden en seizoensinvloeden, bestelhoeveelheden (min/max), doorlooptijden enz.

Synchronisatie met sales en operations (S&OP)

Geïntegreerde businessplanning

Maak een eind aan de dure kloof tussen de doelstellingen van S&OP aan de ene kant en de complexe realiteit van de vraag voorspellen aan de andere kant. Neem op feiten gebaseerde beslissingen voor meerdere functionele divisies, stel verantwoordelijkheden in, verminder risico’s en grijp snel nieuwe kansen. Dit alles op een manier die net zo eenvoudig is als het gebruik van een mobiele app. Blue Ridge Geïntegreerde businessplanning (IBP) effent de weg om een daadwerkelijk flexibele en gezamenlijke planningervaring in de cloud te leveren. Stem opbrengsten, vraag, voorraden en financiële plannen op elkaar af. En creëer dat eendrachtige, operationele plan dat gericht is op flexibiliteit en een snelle ROI.

Valideer je beslissingen via uitgebreide inzichten op het dashboard

Analytics en BI / Benchmarking

De uitgebreide analytics- en BI/Benchmarking-dashboards van Blue Ridge Planning leveren zeer flexibele oplossingen. Gezamenlijke, op de cloud gebaseerde mogelijkheden die geïntegreerd zijn met op uitzonderingen gebaseerde dashboards en BI-tools bevestigen je keuzes, terwijl jij tijd overhoudt om andere dingen te doen. Geavanceerde inzichten leggen kansen bloot om op meerdere locaties en via meerdere verkoopkanalen steeds opnieuw kosten te verminderen en de omzet en marges van honderdduizenden artikelen te laten stijgen.

Welke planning-oplossingen hebben jullie NU nodig?

Blue Ridge Planning biedt verschillende flexibele opties.
Je begint met de mogelijkheden die jullie nu nodig hebben,
om vervolgens alleen nieuwe delen toe te voegen wanneer dat zinvol is.

Basis

Supply Chain Planning

Plus

Supply Chain Planning

Multi-echelon voorraadoptimalisatie

Pro

Supply Chain Planning

Multi-echelon voorraadoptimalisatie

Geïntegreerde businessplanning met S&OP

Geheel configureerbaar platform

[Niets staat je nog in de weg]

Onze Enterprise-software heeft meerwaarde, dankzij haar ontwerp. En is in hoge mate configureerbaar! Wij ondersteunen het met een netwerk van LifeLine-consultants en uitgebreide integratiemogelijkheden. Het is een platform dat je voorziet in alles wat je nodig hebt om IT-problemen te omzeilen en tegelijkertijd kansen te pakken met de snelste tijd tot rendement in de markt.

Prijsoptimalisatie

Vind voor elk item, elke locatie, elk kanaal
en elke klant de beste prijs. En gebruik
prijsoptimalisatiewetenschap om de
vraag vorm te geven.

Planning + Prijsoptimalisatie

Wanneer je de kracht van planning en
prijsoptimalisatie combineert, staat
jullie niets meer in de weg voor het
snel bereiken van resultaten.

Veelgestelde vragen over Planning

‛End-to-end’-simulatieplanning en -optimalisatie laten zien waarom het zo belangrijk is inzicht te hebben in de manier waarop één besluit de prestaties van veel factoren en afwegingen in een organisatie kan beïnvloeden, teneinde de juiste balans te vinden om de bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Blue Ridge levert ondersteuning via het LifeLine-team. Deze ondersteuning omvat de initiële implementatie maar ook het continu blijven monitoren van de prestaties voor het in kaart brengen van verbeteringen en kansen, en voor het (ter vergelijking) uitvoeren van branche-benchmarks.

Voor een succesvolle implementatie rekenen wij op de betrokkenheid van het management en, daar waar nodig, de steun van de afdelingen IT, Planning, Inkoop, Financiële zaken en Distributie.

Het platform is ontworpen met als doel flexibel en configureerbaar te zijn zodat jullie binnen enkele weken live kunnen gaan om het planningsproces van S&OP te ondersteunen.

De Planning-oplossing van Blue Ridge gebruikt planninghiërarchieën op product-, locatie- en klantniveau.

Om effectief te kunnen plannen heeft Blue Ridge de volgende zaken als input nodig: klantenorders, bestaande voorraadniveaus, veiligheidsvoorraden, bestelniveaucriteria voor artikelen, openstaande inkooporders, historische gegevens over bestellingen en de vraag naar artikelen, een vraagvoorspelling voor de toekomst en informatie over alle mogelijke promotionele acties.

De Planning-oplossing van Blue Ridge ondersteunt 15 verschillende planningsperiodes die allemaal configureerbaar zijn. Het biedt ook 3 verschillende planningvisualisaties, namelijk voor verkoop, financiële zaken en operationele overeenstemming.

De nauwkeurigheid van de voorspellingen wordt verbeterd en gemeten met behulp van verschillende slimme statistische modellen, aangevuld door profielen en voorspellingsattributen. De verbeteringen zie je terug in verhoogde omzetten, marges en werkkapitaalbesparingen.

Voorgestelde verplaatsingen, aanvulorders en werkorders worden door het systeem aanbevolen als actie-items. Het verwerken van uitzonderingen wordt uitgevoerd met behulp van waarschuwingen. Deze waarschuwingen kunnen zowel intern als extern op een constructieve manier worden verstuurd naar leveranciers en klanten voor het oplossen van geschillen.

Blue Ridge maakt gebruik van ERP-gegevens zoals artikelstamdata, inkoop, vraag, openstaande bestellingen, promoties, voorraadstatus, kits, product- en distributienetwerken en alle artikelen die gekoppeld zijn. De output bestaat uit aanvulorders, verplaatsingsorders, werkorders, bijgewerkte veiligheidsvoorraden en bestelniveaus over een meervoudig distributienetwerk.

Meer artikelen

Alleen hier om je licht op te steken? Prima. Neem een kijkje in de grote hoeveelheid informatie over Supply Chain Planning die elke dag wordt aangevuld.

Say Hi!

Ready to take the random out of your inventory decisions? Your resilient supply chain starts here. Introduce yourself to request a 4-screen demo. Or just pick our brain. We’re here for you.