Planning + Prijsoptimalisatie

Geïntegreerde intelligente besluitvorming,
gecreëerd in de cloud

Hebben jullie last van wisselvalligheden in de logistieke
keten? Misschien vertalen in Kom maar op! Blue Ridge
heeft een platform dat op een unieke manier planning
en prijzen met elkaar combineert en waarmee jij winst
en flexibiliteit uit elke hoek van je voorraadinvesteringen
kunt persen.

Kijk naar het totaalplaatje om het maximale
uit jullie capaciteit te halen

Duik in de logische en wederzijdse mogelijkheden van de combi van Planning en Prijsoptimalisatie. Met het platform van Blue Ridge creëer je een glashelder verband tussen voorraadstrategie en prijsstrategie. Gezamenlijk geven de algoritmes vorm aan de vraag, stemmen ze de voorraadnauwkeurigheid af en sturen ze de uitvoering van de Sales & Operations-planning, zodanig dat een optimaal financieel resultaat wordt behaald.

De waardendriehoek,
logisch toch?!

Meer tevreden klanten èn een hoger rendement

[Ja, dat kan gebeuren.]

Je kunt de hele dag naar je voorraad zitten staren en prijzen analyseren. Maar totdat je die twee zaken met elkaar verbindt, haal je er niet het maximale uit. Je kunt hier iets aan doen! Door het tot stand brengen van een meer holistisch en strategisch gebruik van voorraadinvesteringen met behulp van de combi Planning + Prijsoptimalisatie creëer je voor zowel je klanten als jullie nettowinst een zee aan mogelijkheden.

Geef de vraag vorm

Vraagvoorspelling

Krijg controle over de steeds wisselende behoeften van je klanten door het gebruik van geïntegreerde prijsmethodes om de planningshorizon voor je productmix te bepalen.
Krijg snel inzicht in de manier waarop doorlooptijden, servicegraad, locaties voor logistieke kosten, bestelniveaus, productcycli en seizoensfactoren de voorraad bepalen, en daarmee ook de prijs.

Koppel voorraad aan prijs

Management prijsoptimalisatie

Maak gebruik van prijssensitiviteit via kunstmatige intelligentie (AI) en geavanceerde analysemogelijkheden (AA). Breng kansen en bedreigingen in kaart door de prijzen van je concurrenten te analyseren. Bepaal zonder enige moeite de prijzen en de juiste voorraadniveaus van grote aantallen artikelen, zodat je de inkomsten kunt optimaliseren en in de voorraadkosten kunt snijden.

Optimaliseer de S&OP-uitvoering in alle kanalen

Geïntegreerde businessplanning

Schatting van winkel locaties. We schatten geen winkel locaties maar wel de voorraad niveau's voor de winkel locaties. Is een betere zin niet: ... of schattingen voor winkel locaties. Discount prijzen is kortingen? Maak een koppeling om het bevoorradingsproces volledig af te stemmen met Sales en Operations.

Breng prijzen en winst met elkaar in balans

Segmentatiebeheer

Gebruik klant- en productsegmenten, prijs- en klantgevoeligheid, locaties, kanalen en seizoensinvloeden proactief om je prijzen te bepalen en de verkoop, omzet en marges te laten stijgen.
Synchroniseer je voorraadstrategieën met de module Prijsoptimalisatie om de winst over de gehele planningshorizon te maximaliseren.
Doel: de ultieme harmonisatie in inkomstenbeheer.

Bouw de volgende generatie van robuustheid in de logistieke keten

AI en AA

Combineer in meervoudige logistieke netwerken de vraag- en bevoorradingskant van Voorraadbeheer met Omzetmanagement simultaan en dynamisch.
Herstel snel van seizoensfluctuaties in de vraag die worden veroorzaakt door specifieke locatie- en kostenfactoren.
Beheer je voorraden en pas prijzen in meervoudige netwerken dynamisch en snel aan met behulp van geografisch verspreide kanalen.

De combi ‘Better Together’

Combineer de kracht van planning en prijsoptimalisatie om de vraag vorm te geven en de winstgevendheid te sturen.

Supply Chain Planning

Prijsoptimalisatie & beheer

Geheel configureerbaar platform

[Niets staat je nog in de weg]

Onze Enterprise-software heeft meerwaarde, dankzij haar ontwerp. En, het is in hoge mate configureerbaar!
We ondersteunen het met een netwerk van Lifeline-consultants en uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden. Een platform dat je voorziet in alles wat je nodig hebt om IT-problemen te omzeilen en kansen te pakken met de snelste tijd tot rendement in de markt.

Planning

Verbeter de nauwkeurigheid van je prognoses
om in kosten te kunnen snijden, de
klantenservice te verbeteren en de
omzet en winst te laten stijgen.

Prijs

Vind de beste prijs voor elk item,
elke locatie, elk kanaal en elke
klant om de vraag vorm te geven.

Veelgestelde vragen over de planning- en prijsoplossingen van Blue Ridge

Blue Ridge Planning en Prijsoptimalisatie zijn in verschillende versies beschikbaar, afhankelijk van jouw organisatie en de onderdelen die jullie kiezen.
Voor een optimaal resultaat adviseren wij de Enterprise-versie waarin de twee modules elkaar naadloos aanvullen voor het beste bedrijfsresultaat.
Voor meer informatie, bezoek onze Planning- en Prijsoptimalisatie-pagina’s.

Ja natuurlijk, ze kunnen afzonderlijk worden aangeschaft, maar wanneer de voorraadgegevens- en prijsoplossingen samen worden gebruikt, kunnen ze tot een margestijging van wel 400+ procent leiden.

Veel van onze klanten besparen miljoenen dollars door voorraadvermindering terwijl ze tegelijkertijd hun servicegraad met 10% zien toenemen.
Met de aanschaf van Prijsoptimalisatie verbeter je je verkoop, omzet, marktaandeel en marges doordat je de vraag strategisch vormgeeft en tegelijkertijd de prijsvorming voor optimale winstgevendheid voor je laat werken.

Dat is niet verstandig.
ERP-pakketten laten doorgaans de complexe variabelen die van invloed zijn op de vraag en logistieke keten buiten beschouwing.
In die pakketten ontbreken de samenwerking, branchespecifieke kennis en proactieve ondersteuning, snelheid en zekerheden van een platform als Blue Ridge dat daar specifiek voor gebouwd is.
Bedrijven maken vaak de fout om logistieke planning en prijsoplossingen pas te implementeren als hun ERP geïnstalleerd of geüpgraded is.
Maar, de snelle besparingen en waardecreatie die je met Blue Ridge kunt bereiken, creëren voldoende werkkapitaal om een volgend groot softwaretraject mee te bekostigen.
Lees hier meer over

Afhankelijk van jouw organisatie, heeft onze oplossing mensen nodig die verantwoordelijk zijn voor het toewijzen van klant- en productsegmenten, en voor het beheren en goedkeuren van prijzen.
Andere operationele afdelingen zoals financiën, salesoperations en de logistieke keten voor het beheren van de vraag zijn er in beperkte mate bij betrokken.

Wij leveren een unieke 24/7-ondersteuning voor jullie analyses en continue aanbevelingen voor verdere verfijning door ons Lifeline-consultingteam.

Meer artikelen

Lees hier meer over Planning- en Prijsoplossingen

Hallo!

Zijn jullie er klaar voor om de willekeurigheid uit jullie voorraadbeslissingen te halen? Jullie flexibele logistieke keten begint hier. Vul je gegevens hieronder in om een 4-stappen demo aan te vragen. Of vraag ons gewoon wat in je opkomt. Wij zijn er voor jullie.